0

Cart

Podrška: +381 66 80 60 968

Online Apoteka Milica: NAJPOVOLJNIJE CENE LEKOVA! Akcije i popusti svakog dana!
0

Cart

0

Cart

Elixir Pure Marine Collagen 20 kesica

Elixir Pure Marine Collagen 20 kesica za zdravu kožu, sjajnu kosu i čvrste nokte

  • Podstiče zdravlje zglobova
  • Podstiče prirodnu proizvodnju kolagena u organizmu
  • Jača imunitet

2.798,00 RSD

Prati proizvod UporediPitajte nas *Cene se mogu razlikovati od cena u fizickim prodavnicama

Opis

 

Kolagen je strukturni i najzastupljeniji protein koji ulazi u sastav preko 30% proteina čoveka i preko 70% proteina ljudske kože. On je osnovni sastojak vlakna vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva, kao i tkiva kostiju i zuba. Čini takođe sastavni deo zidova krvnih sudova, rožnjače, korena dlake. Kolagena vlakna su glavna strukturna komponenta ekstracelularnog matriksa, za koju se vezuju druge strukture (elastin, proteoglikani). Kolagen je neophodan u formiranju hrskavice, tetiva, ligamenata, kostiju, zuba, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova.

Starenjem i intenzivnom fizičkom aktivnošću organizam gubi kolagen. Ovo ima za posledicu smanjenja debljine, gustine, otpornosti i gipkosti tkiva koja sadrže kolagen, što posledično dovodi do artroze, osteoporoze, povreda mišića, kostiju, zglobova, starenje kože. Gubitak endogenog kolagena se može nadoknađivati unosom egzogenog kolagena. Ljudski organizam ima sposobnost sinteze kolagena koji je neophodan za rast i obnavljanje tkiva. Međutim, vremenom se ta sposobnost postepeno gubi, a godinama gubitak postaje sve izraženiji, pa se smatra da nakon 25. godine telo gubi u proseku 1,5% kolagena godišnje, a taj gubitak je nakon 40. godine još izraženiji.

Dijetarni izvori kolagena su namirnice bogate belančevinama, kao što su govedina, piletina, riba, morski plodovi i jaja. Različita hrana sadrži i različite tipove kolagena. U našem organizmu postoji 5 tipova kolagena, I, II, III, V i X.

  • Tip I je najzastupljeniji u našem organizmu i cini 90% naše kože, kose, noktiju, organa, kostiju i ligamenata. Podržava zdravu i mladačku kožu. Riblji kolagen je najbolji izvor.
  • Tip II pomaže u održavanju hrskavice i sluznice naših creva. Podržava zdravlje zglobova i probave. Najbolji izvor je pileći kolagen.
  • Tip III se u manjoj količini nalazi pored kolagena tipa I. Podržava kožu i zdravlje kostiju. Deo je zidova arterija i važan za kardiovaskularno zdravlje. Govedji i riblji kolagen je dobar izvor.
  • Tip V podržava neonatalni razvoj, pomaže kod zdravlja očiju i reguliše razvoj vlakana kolagena. Najbolji izvor su jaja.
  • Tip X igra ulogu u zdravlju zglobova i kostiju. Najbolji izbor su jaja i pileći kolagen.

Kolagen koji se nalazi u ribama je većinom tip I i III. Obzirom na to da ovaj kolagen nalazimo u celom telu, riblji kolagen je jedan od najvažnijih, jer utiče na zglobove, kožu, vitalne organe, krvne sudove, varenje i na kosti.

Acerola, barbadoska trešnja je samonikla tropska žbunasta biljka koja raste u Južnom Meksiku i Centralnoj Americi. Plod je svetlo crvene boje koji vizuelno podseća na plod trešnje. Ovi plodovi su poznati kao veoma bogati izvori vitamina C koji se znatno bolje resorbuje od sintetskih oblika vitamina C. Sadrži i do 20 puta veću količinu vitamina C od limuna. Plod acerole je bogat i drugim vitaminima (A i B vitamini), antioksidantim supstancama kao što su karotenoidi i polifenoli (bioflavonoidi), potom mineralima kao što su kalcijum, gvoždje, magnezijum, fosfor, bakar, natrijum, cink, selen. Spada u snažne antioksidnse. Plod acerole se u tradicionalnoj medicini koristi za lečenje dizenterije, dijareje, anemije, urinarnih infekcija, oboljenja jetre, upale grla, gripa i prehlade.

 

Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Spada u mikronutrijente koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu, već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku, i nakon vežbanja i intenzivne fizičke aktivnosti, a takođe učestvuje u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost.

Cink  je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g. 20% cinka je lokalizovano u koži, a na drugom mestu se nalaze kosti i zubi. Posebno je značajan u imunitetu i sintezi DNK i RNK. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida. Osim toga cink pomaže u zarastanju rana, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu.

Vitamin E  pripada grupi liposolubilnih vitamina i ne sintetiše se u ljudskom i životinjskom telu, već se može samo uneti ishranom. Neophodan je za normalan rast, deluje kao antioksidans. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Pokazuje i antitrombotsko i antiproliferativno delovanje. Neophodan je za formiranje vezivnog tkiva i neophodan je u sintezi proteina.

Vitamin B7  spada u hidrosolubilne vitamine B grupe. Za razliku od ostalih vitamina ove grupe koji se isključivo unose ishranom, ovaj se vitamin može sintetisati od strane bakterija iz debelog creva. Neophodan je u metabolizmu masti, proteina i šećera. Biotin doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom metabolizmu makronutrijenata, normalnoj funkciji nervnog sistema, održavanju normalne kose, održavanju normalne kože I održavanju normalnog energetskog metabolizma.

Đumbir je višegodišnja biljka iz porodice Zingiberaceae. Studije ukazuju na pozitivno inotropno dejstvo đumbira, zatim antitrombotičko, antioksidantno antilipemično dejstvo. Ima primenu kao začinska i lekovita biljka. U tradicionalnoj kineskoj medicini se koristi u tretmanu glavobolja, mučnine, reumatizma i prehlada. Djumbir doprinosi prirodnoj odbrani i imunskom sistemu, zdravlju vaskularnog sistema i srca, varenju, zdravlju digestivnog sistema, opštem fizičkim stanju i normalnom stanju digestivnog trakta kod žena u ranoj trudnoći;

 

Elixir Kolagen sadrži:

  • 5000mg ribljeg kolagena tip broj I i III  ( stavi sliku ribe)
  • Acerolu ( stavi sliku acerole)
  • Vitamin C
  • Cink
  • Vitamin E
  • Biotin
  • Djumbir

Sastav: 

 

Sadržaj aktivnih komponenti 1 kesica

(11,5 g)

% NRV* 100,0 g
Riblji kolagen u prahu 5.000,0 mg 43,5 g
Suvi ekstrakt ploda acerole (Malphigia glabra)

– standardizovano na 17% prirodnog vitamina C

660,0 mg

112,2 mg

140

5,7 g

0,98 g

Cink (cink-glukonat) 3,0 mg 30 26,1 mg
Vitamin E (DL-α-tokoferil-acetat) 13,0 mg α-TE 108 0,11 g
Vitamin B7 (D-biotin) 50,0 µg 100 0,43 mg
Suvi ekstrakt rizoma đumbira (Zingiberis officinale)

– standardizovano na min. 5% gingerola

100,0 mg

5,0 mg

0,87 g

43,5 mg

*NRV – nutritivna referentna vrednost

 

 

Sastojci: sorbitol (sredstvo za povećanje zapremine), riblji kolagen, ekstrakt ploda acerole, ekstrakt rizoma đumbira, DL-α-tokoferil-acetat, cink-glukonat, aroma narandže, limunska kiselina, D-biotin.

Nutritivna tabela:

100G 1 KESICA
Energetska vrednost (kJ/ kcal) 1303,1 kJ/310 kcal 149,7 kJ/35,6 kcal
Masti (g) 0,58 0,07
-od kojih zasićene masne kiseline (g) 0,19 0,02
Ugljeni hidrati- ukupno (g) 50,70 5,83
-od kojih šećeri (g) 2,83 0,33
Proteini (g) 43,74 5,03
So (g) <0,10 <0,01

 

Recenzije

Јoš nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Elixir Pure Marine Collagen 20 kesica“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

is being added to the cart...