0

Cart

Podrška: +381 66 80 60 968

Online Apoteka Milica: NAJPOVOLJNIJE CENE LEKOVA! Akcije i popusti svakog dana!
0

Cart

0

Cart

Apoteka MilicaProdavnicaOralna higijenaAfteApident gel za negu desni 50gr

Apident gel za negu desni 50gr

Apident gel za negu desni 50gr namenjen je za smanjenje afti i lezija na desnima. Ublažava upalu, bol i nelagosnost. Predstavlja kombinaciju tinkture propolisa, kamilice i žalfije, koji deluju sinrgistički (antiinflamatorno i antiseptički).

400,00 RSD

Prati proizvod UporediPitajte nas
Šifra proizvoda: 14898 Кategorije: ,
*Cene se mogu razlikovati od cena u fizickim prodavnicama

Opis

Gel za desni sa propolisom sadrži: tinct.propolis, tinct.memtrae, tinct.chamomillae, tinct.salviae, aeth. – caryophylli, tymol, C-vitamin i podlogu. DEJSTVO: Propolis je proizvod pčela radilica Apis mellifica. To je višekomponentni složeni sistem koji sadrži flavonoide, org.kiseline, aldehide, estre, alkohole, tarpene, aminokiseline, vitamine. Farmakodinamični mehanizam uslovljen je dejstvom flavonoida, etarskih ulja, terpena, koji vode do brzog nastanka hiperemije, poboljšava se cirkulacija krvi i limfe, nastaju regenerativni procesi na oštećenom mestu. Svojim anestetičkim, antiinflamatornim, antimikrobnim dejstvom propolis se uspešno primenjuje kod raznih bolesti usta i desni. Tečne komponente sadržane u gelu ispoljavaju isti efekat na desni i sluznicu usne duplje kao i propolis. C-vitamin učestvuje u sintezi kolagena, hrskavice, koštanog tkiva, dentina i krvnih kapilara, sprečavajući krvarenje desni.

INDIKACIJE: Gel za desni sa propolisom indikovan je kod: zapaljenja desni (gingivitis), krvarenja desni (gingivoragija), hronični stomatitis, afte, upale tkiva oko zuba (parodontoza). Ukoliko se parodontosis klinički potpuno razvije, izraženi su duboke gingivalni džepovi, javlja se gnojenje, ogolenje saglasno razaranju koštanog tkiva, opaža se pomeranje zuba i obrazovanje dijastema. Javlja se bol pri žvakanju i ubrzavanjem zapaljenskog procesa razara se alveola i zubi počinju da ispadaju. Proces postaje hroničan, nekad se javljaju remisije, egzacerbacije i gnojenje, pa je lečenje potrebno preuzeti u što ranijem stadijumu bolesti.

NAČIN UPOTREBE I DOZIRANJE: Manju količinu gela naneti na jagodicu prsta i blagim pokretima masirati desni. Postupak ponoviti tri puta u toku dana. Nakon upotrebe gela, dva sata ne uzimati hranu.

KONTRAINDIKACIJE: Alergija na pčelinje proizvode.

Dodatne informacije

BREND

Recenzije

Јoš nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Apident gel za negu desni 50gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *